Radnici firme “Sela” započeli su sanaciju oštećenih ploča u Titovoj ulici na dijelu od spomen-obilježja “Vječna vatra” do BBI Centra s obje strane ove ulice. Mesud Zimić, šef gradilišta, kazao je da će dinamika izvođenja radova ovisiti o vremenskim prilikama.

“Radnici su započeli s radovima na sanaciji oštećenih ploča. Prvobitno se uklanjaju dotrajale ploče, a zatim postavlja adekvatna podloga na koju se polažu nove. Planirano je da se zamijeni između 350 i 400 polomljenih i oštećenih ploča”, dodao je Zimić.

Sredstva za saniranje ploča izdvojila je Općina Centar iako šetnica nije u njenoj nadležnosti. Načelnik Nedžad Ajnadžić je istakao da se Općina uključila u rješavanje problema prvenstveno zbog građana.

“Dosta smo čekali da nadležni riješe ovaj problem i sada ćemo mi uraditi posao koji je trebalo da uradi neko drugi. Međutim, nama je najbitnija sigurnost građana, a u onakvom stanju šetnica više nije bila sigurna za pješake, gdje se u svakom trenutku neko mogao povrijediti. Istovremeno, apelujemo na sva pravna lica koja distribuiraju robu u prodavnicama u Titovoj ulici da se suzdrže od nepropisnog saobraćanja po šetnici jer se na taj način oštećuju ploče i dovode u opasnost prolaznici”, naglasio je Ajnadžić.