Šesti Internacionalni festival žestokog pića i rakije “Spirit Fest Sarajevo“ bit će održan 29. novembra kada će svoje proizvode predstaviti više od 40 izlagača iz BiH i zemalja Evrope.

Tokom programskog sadržaja posjetioci će imati mogućnost da degustiraju vrhunske rakije uz gastronomske delicije.

Bit će to prilika i za povezivanje predstavnika destilerija i zastupnika svjetskih poznatih brendova žestokog pića s ugostiteljima i distributerima.

U cilju očuvanja tradicije, promocije i plasmana autentičnih proizvoda, na festivalu će po šesti put biti upriličena dodjela priznanja za najbolje rakije. Prijavljeno je ukupno 118 uzoraka koji su se ocjenjivali u kategorijama rakije od voća i grožđa, specijalne rakije i likeri.

Program će upotpuniti takmičenje za najlokera za kojeg je obezbijeđen bogat nagradni fond. Ugostiteljima i hotelijerima pruža se mogućnost da svoje barove obogate najkvalitetnijim pićima i razmjene iskustva sa izlagačima.

“Spirit Fest Sarajevo“, koji spada među najveće distillery događaje, počinje u 16:00 sati, a trajat će do 22:30 u dvorani „My Face“. Festivalsku atmosferu zagrijat će članovi Epic Banda.