Općina Stari Grad i Institut za razvoj mladih KULT organizovat će info-radionicu za mlade o pokretanju biznisa i samozapošljavanju. Radionica će biti održana sutra, 30. oktobra 2018. godine od 12:00 do 14:00 sati u Sali za vjenčanja Općine Stari Grad.

Ova radionica održava se u okviru Javnog poziva za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova udruženim sredstvima Općine Stari Grad i Instituta za razvoj mladih KULT. Mladi će imati priliku da nauče kako svoju poslovnu ideju predstaviti kroz biznis-plan – kroz predstavljanje načina popunjavanja obrasca biznis-plana, kao i da postavljaju pitanja i riješe eventualne nedoumice vezane za javni poziv koji traje do 14. decembra.

Za implementaciju Javnog poziva, odnosno finansiranje/sufinansiranje poslovnih planova Općina Stari Grad i Institut za razvoj mladih KULT obezbijedili su 40.000 KM, a visina sredstava koja se mogu dobiti po biznis planu je od 5.000 do 8.000 KM.

Na ovaj način Općina Stari Grad nastoji poticati preduzetništvo i samozapošljavanje mladih kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa. Na javni poziv se mogu prijaviti mladi starosti do 35 godina, s mjestom prebivališta u ovoj općini.

Zainteresovani za učešće na info-radionici mogu se prijaviti još danas na brojeve telefona 033/282-364 i 033/282-447 ili na e-mail adrese: admira.muhic@starigrad.ba i damir.drincic@starigrad.ba. Projekat realizuje Sektor za lokalni razvoj Općine Stari Grad.