Organizacioni odbor koji je formiran s ciljem što kvalitetnijih priprema donio je odluku da se otvaranje ovog velikog sportskog događaja održi na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“, a zatvaranje na stadionu Slavije u Lukavici.

S obzirom da je Općina Centar vlasnik Olimpijskog stadiona, te da je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić naglašavao da ova lokalna zajednica u punom kapacitetu podržava održavanje EYOF-a, u prostorijama stadiona „Asim Ferhatović Hase“ je održan sastanak predstavnika Općine Centar, Grada Sarajeva, te tima koji je zadužen za ceremoniju otvaranja EYOF-a.

Predstavnici Gradske uprave su upoznali načelnika Ajnadžića sa dosadašnjim aktivnostima, te planiranim koracima kako bi ova manifestacija protekla u najboljem redu.

EYOF će, kako se očekuje, okupiti više od 1.500 učesnika iz oko 50 evropskih država koji će se natjecati u zimskim sportovima na nekoliko borilišta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Na otvaranju manifestacije između ostalog, ponovo će biti upaljen Olimpijski plamen.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da ova manifestacija ima izuzetno veliki značaj, kako za Sarajevo, tako i za Bosnu i Hercegovinu.

“Općina Centar zajedno sa JU ‘Centar za sport i rekreaciju’ čiji smo osnivač i koja upravlja stadionom na Koševu organizatorima stoje na raspolaganju. Podržat ćemo u punom kapacitetu održavanje EYOF-a jer smo svjesni njegovog značaja za Bosnu i Hercegovinu”, istakao je Ajnadžić.

Učesnici sastanka su složni u tome da je potrebno sinhronizovano djelovanje svih nivoa vlasti kako bi ovaj sportski događaj protekao onako kako je zamišljeno, te da je EYOF prilika da se Bosna i Hercegovina sa svojim prirodnim ljepotama promoviše u svijetu.