Na repertoaru sarajevskog kina Meeting Point će se od 25. oktobra prikazivati film “Jedan dan” mađarske redateljice Zsófie Szilágyi. Ovaj film je nagrađen “Srcem Sarajeva” u okviru Takmičarskog programa 24. SFF-a za najbolju glumicu koju je tumačila Zsófia Szamosi.

Svjetsku premijeru je imao u okviru Semaine de la Critique na ovogodišnjem festivalu u Cannesu, a nakon Sarajeva film uspješno nastavlja festivalski život. Uz sarajevsku laureatkinju Zsófiu Szamosi, uloge u filmu su ostvarili: Leo Füredi, Ambrus Barcza, Zorka Varga-Blaskó, Márk Gárdos, Annamária Láng, Éva Vándor i Károly Hajduk.

Film govori o četrdesetogodišnjoj Anni koja je uvijek u žurbi. Ima troje djece, muža, posao i finansijske brige. Anna posao završava u roku, daje obećanja, vodi brigu o svemu, donosi stvari kući i ništa ne zaboravlja, ali ona nikada nema vremena za svoga muža. Voljela bi razgovarati sa njim. Osjeća da ga gubi. Osjeća da neće moći vječno izbjegavati ono što neminovno dolazi.

Film je na repertoaru kina “Meeting Point” od 25. do 29. oktobra, svaku večer u 20:00 sati. Cijena ulaznice je 5 KM, za studente i penzionere 4 KM.