Regionalni događaj “Tourism Networking Forum (TNF) 2018“, ugostit će velika regionalna, ali i svjetska imena iz hotelijerstva, marketinga i biznisa, koji će u okviru edukacijskog dijela programa učestvovati na panelima o temama u vezi sa savremenim komunikacijskim trendovima u vezi sa turizmom, inovacijama u turizmu, te modernim biznis-modelima.

U sarajevsku Vijećnicu 8. novembra stižu, između ostalih, RJ Friedlander iz Španije koji će govoriti o temi “Uticaj online reputacije na poslovanje i savremeni marketinški trendovi u turizmu“, te Philipp Kloeckner iz Njemačke čije je predavanje nazvano “Pametno ulaganje u digitalni marketing“. Na forumu će govoriti i regionalni stručnjaci iz marketinga, Ivan Bildi iz Beograda i Dino Oreški iz Zagreba.

RJ Friedlander je poduzetnik, govornik i investitor koji dolazi iz Barcelone. Osnivač je i izvršni direktor ReviewPro-a, svjetskog lidera za guest intelligence u hotelskoj industriji. ReviewPro razvija sisteme i alate za istraživanje tržišta kroz online sadržaj koji stvaraju gosti i za upravljanje tim sadržajem.

Od 2017. godine, Friedlander je kompaniju na čijem je čelu i dalje, prodao Shiji grupaciji (Shenzhen Stock Exchange), jednoj od najvećih korporacija za ugostiteljsku tehnologiju na svijetu, koja je danas djelimično u vlasništvu “Alibabe“ (alibaba.com).

Friedlanderova kompanija sarađuje sa više od 30.000 hotela u više od 150 zemalja širom svijeta, te je dobila najprestižniju nagradu u online turističkoj industriji, “Phocuswright Best Emerging Technology Innovation Award“. Friedlander je čest govornik na svjetskim konferencijama o turizmu, te redovan predavač na seminarima Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Njemački marketing stručnjak, Philipp Klöckner radio je sa više od 100 start-upa i kompanija i njegovo jedinstveno znanje o online marketingu i Search Engine Optimization (SEO) pomoglo je kompanijama koje vrijede milijarde dolara kao što su Trivago, HomeToGo, GetYourGuide i TrainLine da rastu brže i unaprijede efikasnost svojih marketinških napora.

Istaknutim svjetskim stručnjacima, organizator foruma Agencija za komunikacije EBBE COMMS, uručit će specijalno priznanje – statuu koju će po uzoru na vitraž iz sarajevske Vijećnice kojim je inspirisan i logo TNF-a, izraditi kipar Adis Fejzić.

Osim edukativnog programa, učesnici foruma će moći izlagati svoje ponude na jednom od štandova (EXPO) u Vijećnici, te učestvovati na događaju poslovnog umrežavanja koji će se isti dan u večernjim satima održati u auli Vijećnice.

Prijave za forum otvorene su do 20. oktobra putem zvanične web-stranice www.tourismnetworkingforum.com.

(klix)