U organizaciji Agencije za izdavanje i promociju knjiga „Knjigoljubac“ na Trgu djece Sarajeva ispred BBI Centra u periodu od 1. do 11. oktobra 2018. godine održat će se 13. Oktobarski salon knjige. Partner ovogodišnjeg salona knjige je Općina Centar Sarajevo.

Na salonu će učestvovati 22 izlagača koji će u mjesecu knjige predstaviti, kako svoja najnovija izdanja, tako i žanrovski raznovrsnu produkciju: romane, zbirke poezije i proze, knjige drama, književne kritike i teorije, časopise, univerzitetsku i stručnu literaturu.

“Partnerstvo s Općinom Centar ogleda se kroz akciju prikupljanja knjiga za potrebe biblioteka koje se nalaze na teritoriji ove lokalne zajednice, a sama akcija podijeljena je u tri dijela. Za vrijeme trajanja salona svi zainteresirani građani će imati priliku donirati vlastite knjige za biblioteke. Također, osim doniranja knjiga provodit ćemo akciju ‘Kupi knjigu za biblioteku’ u kojoj mogu učestvovati svi zainteresirani građani. Osim kupovine i donacija knjiga naših građana, u akciju će se uključiti i izdavačke kuće i knjižare, te donirati značajan broj naslova za biblioteke koje se nalaze na području općine Centar. Ovo je početak jedne uspješne saradnje i koristim priliku da se zahvalim Općini Centar i načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću što su prepoznali i podržali organizaciju ovogodišnjeg salona knjige”, pojasnio je Ammar Zalihić, glavni i odgovorni urednik Agencije za izdavanje i promociju knjiga „Knjigoljubac“.