U konkurenciji profesionalnih igrača nastupiti će i naš jedini profesionalac, učitelj mnogih golfera u Bosni i Hercegovini, jedan od najboljih golfera Bosne i Hercegovine, Sarajlija Dejan Šaran. Tu su još i najbolji profesionalni igrači Turske, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Nastupit će i amaterski šampioni Hrvatske, Crne Gore kao i Bosne i Hercegovine.

ProAm turniri su veoma poznati golf-turniri u svijetu. To je jedinstvena prilika da zajedno igraju profesionalni igrači golfa i amaterski golferi. Jedan od kandidata za prvo mjesto je turski profesionalni golfer Hakan Yamac, prošlogodišnji pobjednik sarajevskog turnira.

Učesnici se nadaju samo dobrom vremenu, a već su dobro upoznati sa gostoprimstvom građana Sarajeva. Organizator ovog turnira BH PGA se zahvaljuje svim sponzorima bez kojih ovog turnira u Sarajevu ne bi ni bilo. Okupljanje učesnika turnira zakazano je za petak na prelijepom golf-terenu VF Golf kluba na trening rundi, a takmičarske runde se održavaju u petak i subotu kada će se nakon završetka održati ceremonija dodjela nagrada najboljim profesionalcima i amaterima na turniru.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a isti moraju poštovati pravila golfa, između ostalog jedno od njih je da se isključe telefoni prilikom boravka na terenu ili praćenja turnira.