Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Kiša pada po cijelom sjeveru zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 9, Sokolac 13, Gradačac, Jajce i Zenica 14, Bugojno i Sanski Most 15, Ivan-sedlo, Srebrenica i Tuzla 16, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Livno, Prijedor i Zvornik 17, Sarajevo, Stolac i Trebinje 19, Bihać i Mostar 20°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 4 hPa je manji od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini prolazno jače naoblačenje će postepeno prelaziti sa sjevera prema jugu zemlje i usloviti kišu, grmljavinu i pad temperature zraka. Jača kiša u Bosanskoj krajini, zapadnim, centralnim i sjevernim područjima Bosne. Prestanak padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima i postepeno razvedravanje od sjevera prema jugu zemlje. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni u dijelu prijepodneva i kretat će se između 15 i 20°C. Prema kraju dana, temperatura u opadanju za 10 do 15°C. U Hercegovini najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 28°C.

U Sarajevu naoblačenje u jutarnjim satima. Sredinom dana se očekuje kiša. Prestanak padavina do večernjih sati. Najviša dnevna temperatura zraka u jutrarnjim satima oko 19°C i tokom dana će temperatura biti u opadanju.