Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama lokalno ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 9, Sokolac 10, Bugojno i Ivan-sedlo 12, Bihać, Livno, Sanski Most i Srebrenica 13, Prijedor i Tuzla 14, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Jajce, Sarajevo i Zvornik 15, Brčko 16, Stolac 17, Gradačac i Trebinje 19, Mostar 22°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 milibara, za 5 milibara je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne umjereno, a u drugoj polovini dana i pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se prognoziraju na istoku i sjeveru Hercegovine, zapadu, jugozapadu, istoku i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

U Sarajevu prije podne umjereno oblačno. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim satima u Kantonu Sarajevo se prognoziraju lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C.