“Dobar dan za posao” je društvena drama bazirana na likovima. U filmu pratimo Armina, običnog čovjeka koji nastoji pronaći svoje mjesto u društvu. Njegova priča govori o tome kako je devalvacija ljudskog integriteta jedna od najbolnijih posljedica svake krize.

Uloge u filmu tumače: Aleksandar Seksan, Adijan Kulovac, Maja Zećo, Ermin Sijamija, Senad Alihodžić, Mladen Nelević, Kemal Čebo, Slobodan Tabaković, Vanesa Glođo, Muhamed Hadžović, Aldin Omerović, Deni Mešić, Amar Selimović, Jasna Žalica, Ejla Bavčić, Mirna Kreso, Darja Badnjević i Ivana Vojinović. Direktor fotografije je proslavljeni hrvatski snimatelj i reditelj videospotova, Radislav Jovanov Gonzo, a kostimografkinja i scenografkinja Emina Kujundžić.

Podsjećamo, godine 2016. Sarajevo Film Festival i Turska radio televizija (TRT) su pokrenuli produkcijsku shemu za cjelovečernji film, nazvanu Sarajevo City of Film for Global Screen, u okviru koje je produciran i Turkov film.

Nakon što je na 24. Sarajevo Film Festivalu prikazan u programu Pretpremijere, Turkov film će na Busan Film Festivalu u Južnoj Koreji, čije će 23. izdanje biti održano od 4. do 13. oktobra, doživjeti međunarodnu premijeru.

“Dobar dan za posao” je Turkov drugi igrani film, a slovenački reditelj trenutno radi na trećem.

(klix)