U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, a i prijepodne, s maglom po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

Četvrtak: Prijepodne u Bosni i Hercegovini sunčano. U drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti sa zapada. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 31 stepeni.

Petak: U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčanije prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi u Bosni i u planinskim dijelovima Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stepen.

Subota: U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Krajem dana, nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32 stepena.

(radiosarajevo)