Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica i Sokolac 8; Bugojno 11; Ivan Sedlo i Livno 12; Jajce, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 13; Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Zvornik 15; Doboj 16; Brčko, Stolac i Trebinje 17; Gradačac 18; Mostar 19°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 2 hPa je manji od normalnog i raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle i niske naoblake. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29°C.

U Sarajevu prije podne sunčano. U drugoj polovini dana više oblačnosti. U poslijepodnevnim i večernjim satima na širem području grada se očekuju pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C.