Kemal je većinu svog života proveo boraveći u bolnicama, a u septembru bi mu trebala biti urađena 33. operacija po redu…

Dvadesetšestogodišnji Sarajlija Kemal Karić, kojeg je od rođenja zadesila teška sudbina, ponovo treba našu pomoć.

Kemal, kojem je 2015. godine dijagnosticiran tumor, ovoga mjeseca u Italiji treba da uradi još jednu zahtjevnu operaciju, ali nažalost, nema dovoljno novca za put.

Liječenje u Italiji finansira italijansko ministarstvo zdravstva, međutim za troškove puta i boravak u Italiji se mora pobrinuti nezaposleni i oboljeli mladić koji živi sam sa nanom.

– Teško mi je, jer mi je javljeno u četvrtak da treba da idem 14. septembra za Italiju, 16. septembra moram da budem u bolnici, pa ne mogu i nemam nikakvo rješenje da tako brzo skupim novac za kartu i za put – govori za Faktor Karić.

Kemal je većinu svog života proveo boraveći u bolnicama, a u septembru bi mu trebala biti urađena 33. operacija po redu.

– Nedavno je bila operacija pluća, sada trebam da radim skidanje metastaza sa stomaka, a zadnja je operacija leđa, koju bih trebao raditi u januaru – kaže Kemal.

Svi koji žele i mogu pomoći Kemalu da ode na ovu za bitnu operaciju, mogu ga kontaktirati na broj 060 336 3367.

Životna borba Kemala Karića počela je samo četiri mjeseca nakon rođenja. U maju 1992. godine tokom granatiranja Sarajeva ostao je bez majke, ali i noge. Nakon toga, italijanski novinar Antonio Capuozzo koji je tokom rata boravio u Sarajevu, odveo je Kemala u Italiju, koji je prve korake napravio upravo u milanskoj bolnici. Kemal je u Italiji živio do svoje pete godine, nakon čega se vratio u Sarajevo.

Izvor: faktor