Naglasila je da je na ulicama Sarajeva dovoljan broj policajaca koji brinu za sigurnost građana i velikog broja turista.

“Otkako se održava Sarajevo Film Festivala Uprava policije nema zabilježenih nekih posebnih događaja, odnosno narušavanja javnog reda i mira. Sve je pod kontrolom”, kazala je Kuldija.

Naglasila je da policijski službenici rade po sačinjenom planu koji podrazumijeva operativno-kontradiverziono i saobraćajno osiguranje.

“Na ulicama je pojačano prisustvo policijskih službenika i u civilnim odijelima koji rade na prevenciji krađa, tzv džepnih krađa, zatim krivičnih djela razbojništva, tako da u ovom momentu možemo reći da se sve odvija po planu Uprave policije”, istakla je Kuldija.

Ona je uputila i apel turistima i bh. građanima da ne idu na manje poznata mjesta o kojima se nisu informirali da se ne bi izgubili i da ne bi bili napadnuti.

Kuldija je napomenula da je jedino povećan broj osoba koje su konzumirale alkohol.

“Tokom 24 sata isključio iz saobraćaja 19 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola”, navela je Kuldija.

Iz MUP-a KS apeliraju na vozače da ukoliko konzumiraju alkohol da ne upravljaju motornim vozilima jer na taj način mogu prouzrokovati saobraćajnu nezgodu i ugroziti svoj i tuđi život.

Izvor: klix