Ekipa filma “Jedan dan” mađarske rediteljice Zsófia Szilágyi pozdravila je okupljenje građane i posjetioce 24. SFF-a na Festivalskom trgu.

Film “Jedan dan” donosi priču o 40-godišnjoj Anni koja je uvijek je u žurbi. Ima troje djece, muža, posao i finansijske brige. Anna posao završava u roku, daje obećanja, vodi brigu o svemu, donosi stvari kući i ništa ne zaboravlja. Ali ona nikada nema vremena za svoga muža. Voljela bi razgovarati sa njim. Osjeća da ga gubi. Osjeća da neće moći vječno izbjegavati ono što neminovno dolazi.

Crvenim tepihom prošetali su i rediteljica Aida Begić, glumac Ivan Bosiljčić u pratnji supruge Jelene Tomašević, dizajnerice Emina Husedžinović i Samra Menzilović Ćatić, potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović u pratnji supruga Adisa Arapovića, kao i bh. pjevači Fuad Deen Backović i Aziz Gluščević Zisko.

“Ja sam oduševljena vašom organizacijom i time kako sve ovo izgleda. Nedavno sam imala koncert u Domu mladih i radujem se što sam ovdje ponovo i što ću pogledati film “Misao umjetnika” u kojem glumi moj suprug”, rekla je na crvenom tepihu popularna pjevačica Jelena Tomašević.

Njn suprug, glumac Ivan Bosiljčić rekao je da je veoma sretan zbog projekcije filma “Misao umjetnika” rediteljice Amine Avdić.

Bosiljčić, jedan od najtraženijih glumaca u regiji, a u intrervju ranije je rekao da je SFF je jedno od najozbiljnijih mjesta umjetničkog susreta u regiji i šire.

Izvor: klix.ba